Życie, osobowość i relacje z bliskimi Antoniny z Czackich Krasińskiej - Woźniak, Beata (Studia Mazowieckie, 2022)
Artykuł poświęcony jest Antoninie z Czackich Krasińskiej, matce generała Wincentego Krasińskiego, babce Zygmunta Krasińskiego. Pochodziła z rodziny zasłużonej dla Rzeczpospolitej, była siostrą twórcy Liceum Krzemienieckiego Tadeusza Czackiego i siostrzenicą Stanisława Małachowskiego, marszałka Sejmu Czteroletniego.